Богослава Дянкова e № 1 на плувен клуб Черно море

Специална награда за 16 подобрени национални рекорда през 2014 г. получи талантът Дениел Нанков

Богослава Дянкова е победител в почетната десетка на варненския плувен клуб "Черно море". Наградата й бе връчена на тържествена церемония от зам.-председателя на ПСК "Черно море" Румяна Йосифова. Подгласници на победителката в класацията са Бояна Кирчева, Арсений Бекетов, Виктор Николов, Албена Мартинова, Павлина Тодорова, Явор Цонев, Мина Славкова, Антоанета Милева и Александър Пенев.

Специална награда за 16 подобрени национални рекорда през 2014 г. получи талантът Дениел Нанков. Той е лауреат на голямата награда на фондация "Димитър Бербатов" в секция "Спорт".

Десетте призьори са излъчени на базата на точковата система на Българска федерация плувни спортове, респективно по изискванията на ФИНА. Това е първата почетна десетка на клуба – класирането е смесено, и за мъже, и за жени. Ръководството отправи пожелание догодина успехите да са още по-големи, за да се обособят две направления. Над 90 състезатели и треньорите им Борислав Георгиев, Калоян Георгиев, Никола Петров и Васил Колесниченко, присъстваха на тържествената церемония по награждаването на отличените плувци, като четирима призьори от десетката отсъстваха заради участия в турнири.

Награда "Треньор на 2014" бе връчена от родителския актив на главния наставник на варненци Борислав Георгиев. Приз получи и треньорът Калоян Георгиев. Емблемата на ПСК "Черно море" Надежда Парушева бе отличена за най-дългогодишен деятел на клуба. Тя поздрави състезателите и им пожела да покоряват нови спортни върхове.

Повече престижни участия на европейско и балканско ниво през 2015 г. пожела на плувците зам.-председателят на ПСК "Черно море" Румяна Йосифова.

"Тази година успехите са много, благодарение на усилията на всички състезатели. Бъдете здрави и нека светлите Рождествени дни ви донесат късмет", обърна се към плувците Йосифова. Тя апелира да бъде даден успешен старт на първото състезание през идната година, чийто домакин ще е "Черно море" – турнирът "Пингвин".

Призьорите от почетната десетка получиха парични бонуси, а всички състезатели се сдобиха с бутикови календари, на които са запечатани успехите на медалистите. По време на тържеството те разрязаха две вкусни торти във формата на плувен басейн.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов