Магнитни бури 20. декември 2014 - 01. януари 2015 (прогноза)

Животът

20-12-2014, 16:15

Снимка:

pro-bazar.com

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Днес са възможни отклонения в магнитосферата, по-чувствителните може да усетят физически дискомфорт и главоболие

20. декември - ниво 3 - магнитосфера спокойна
21. декември - ниво 2 - магнитосфера спокойна
22. декември - ниво 2 - магнитосфера спокойна
23. декември - ниво 2 - магнитосфера спокойна
24. декември - ниво 2 - магнитосфера спокойна
25. декември - ниво 2 - магнитосфера спокойна
27. декември - ниво 2 - магнитосфера спокойна
28. декември - ниво 3 - магнитосфера спокойна
29. декември - ниво 3 - магнитосфера спокойна
30. декември - ниво 3 - магнитосфера спокойна
31. декември - ниво 3 - магнитосфера спокойна
01. януари 2015 - ниво 3 - магнитосфера спокойна
През следващите 4 седмици до 16. януари 2015 са възможни смущения на магнитосферата в  дните 19-20. декември 2014, 02-04. януари 2015, 08-09. януари 2015.

Факти и измислици за магнитните бури. Какво да правим и как да се справим?

Магнитните бури са природно явление, което влияе на цялата ни планета. Причина за тях са изригванията на Слънцето. Учените са забелязали, че най-много влияят върху живите организми изригванията със слаба и средна интензивност. Хората и животните обикновено не са особено чувствителни към силните бури. Затова пък различни прибори могат да излязат от строя. Причина за този феномен е фактът, че ние реагираме на определена честота на магнитното излъчване.

Наблюденията на медиците показват, че под въздействие на магнитните бури значително се изменя здравословното състояние при 10-15 процента от населението на Земята. Тези хора, които силно се повлияват от магнитните смущения, се наричат

метеочувствителни. По тази причина някои хора се притесняват от предстоящи геомагнитни смущения.

 Има и скептици. Те се подсмиват над страховете на познатите си и са убедени, че проблемте в дните с магнитни бури са резултат от самовнушение. Те донякде имат основание. Установено е, че ако на впечатлителни хора съзнателно се дава погрешна информация за датите на магнитните бури, те ще се чувстват зле и в тези дни, както и в дните с реални магнитни бури.

 Фактически абсолютно всеки човек на Земята реагира на изменението на магнитното поле. Само че здравите хора със силни способности за адаптация не усещат промяната.

 Доказано е, че за повечето хора магнитната буря е стресов фактор. В тези дни намалява изработването на хормона мелатонин, който спомага за адаптирането. освен това е установено, че в неблагоприятните дни от надбъбречната жлеза се отделят повече от "хормоните на стреса" -  адреналин и кортизол.

Имайте предвид, че достоверна прогноза на магнитните бури може да се даде 1-2 дена преди тяхното начало. Точно толкова време е необходимо, за да стигнат ефектите на магнитната буря до Земята. За по-големи периоди учените говорят за вероятност за магнитна буря./ pro-bazar.com







Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов