Над 500 са доброволците на БЧК в Русенско

Те помагаха активно при наводненията в Добрич и Мизия

Отчетно общо събрание на общинската организация на Българския червен кръст в Русе събра доброволци и членове на структурата. Сред специалните гости на събитието бяха областният управител Стефко Бурджиев, шефката на общинската дирекция „Здравеопазване и социални дейности” Мариела Личева, началникът на РЗИ – Русе д-р Маргарита Николова. Отчетът бе представен от председателят на общинската организация на БЧК Алис Муртезова, предаде Дарик.

Над 500 са доброволците в Русенско, като голяма част от тях са се включили в работата на БЧК през изминалата година. През тази година доброволците участваха изключително активно в различните акции. Екип се включи с помощ и при пострадалите от наводненията в гр. Добрич и Мизия. Като плюс в работата на структурата бе отчетена добрата работа за насърчаване на доброволното и безвъзмездно кръводаряване. „Изключително сме благодарни на доброволците на БМЧК, които раздаваха материали, с които да привлекат вниманието на младите хора към проблема и да мотивират околните да станат кръводарители”, каза Алис Муртезова.

Като добра бе отчетена и работата на приюта за безнадзорни деца и Центъра за работа с деца на улицата. Като цели за следващата година, Общинският съвет на БЧК си постави подобряване на подготовката и повишаването на възможностите за работа в екстремни ситуации и предоставяне на качествени дейности за намаляване на социалната уязвимост. Ще продължи работата по привличане, мотивиране и обучение на доброволци, които да помагат при различни ситуации, както и да продължи подготовката на младежи по теми свързани със здравната профилактика.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов