Детелина Николова изпрати поздравителен адрес до Милица Мирчева

Добричлийката спечели сребърен медал на Европейското първенство по крос-кънтри

Кметът на Добрич Детелина Николова изпрати поздравителен адрес до Милица Мирчева по повод спечелването на сребърен медал на Европейското първенство по крос кънтри за жени до 23 години в Боровец.

"С голямо удоволствие и възхищение  изразявам всеобщата радост за поредния ти успех, който ни кара да запечатаме този миг и да адмирираме пред твоя талант и изключително спортно майсторство. Като кмет на Добрич се гордея, че толкова фина, красива и блестяща в спорта, ти спечели сърцата на всички българи, които знаят как се обича България и милеят за всеки успех и завоевания", посочва кметът. "Нека и занапред продължиш да ни радваш с твоите постижения, да допринесеш много за развитието на спорта в България и да прославяш името добруджанско. С настъпващите най–съкровени коледни и новогодишни празници на теб, твоето семейство и твоите треньори пожелавам здраве, сполука и да бъдете заобиколени от добри хора по всички пътища на живота", завършва Детелина Николова.

Добричлийката Милица Мирчеа спечели сребърен медал на Европейското първенство по крос-кънтри бягане за жени до 23 години в Боровец. 20-годишната Мирчева, национална шампионка на 3000 метра в зала през февруари в Добрич, преодоля дистанцията от 6085 метра по пресечен терен за 22:25 минути, като остана само на 2 секунди зад победителката Рона Оклъндова от Великобритания. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов