Две нелегални бензиностанции с 4 тона дизел разкриха митничарите в Русе

Нелегалните резвоари са разположени на пътя Русе-Бяла

Две нелегални бензиностанции с 4 тона дизелово гориво на ТИР-паркинги на главен път Е 85 разкриха след анализ на риска и извършени оперативни действия служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване" на Митница Русе, съобщиха от пресзентъра на Агенция „Митници“.

Проверката на първия обект е извършена в момента на свързването на нелегална бензиноколонка към прясно заровен в земята резервоар на популярен ТИР-паркинг по пътя Русе - Бяла. В подземния резервоар са открити 2 тона дизелово гориво. Горивото е иззето, от него са взети проби за лабораторен анализ.

Само преди месец при проверка в същия обект служители на Митница Русе разкриха нелегална търговия с горива от автоцистерна с 5 отсека и 2 бензиноколонки.

При втората проверка на друг ТИР-паркинг по пътя Русе - Бяла митническите служители разкриха отново нелегална бензиностанция. Самоделното съоръжение представлявало два надземни еднотонни резервоара, пълни с дизелово гориво, оборудвани с помпа с брояч и пистолет за зареждане.

От резервоарите са иззети 2 тона гориво, за което няма представени никакви документи. Взети са проби за лабораторен анализ. Работата по случаите продължава.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)