Русенската библиотека отвори коледна работилница за комикси

Русе Лайф

14-12-2014, 21:22

Снимка:

община Благоевград

Автор:

Юлия Георгиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Над 450 участници в коледното надиграване в Русе

Комикси с неочакван край - Галерия

В библиотеката беше открита и пътуваща изложба на комикси на студенти

Коледна работилница за комикси събра за втора поредна година в Регионална библиотека „Любен Каравелов“ много русенски деца.

Участниците в работилницата имаха възможност да се докоснат до вълшебния свят на комиксите, да се срещнат с любими комикс герои и да се запознаят с основните елементи на комиксовото изкуство, информира Дарик. 

Всяко дете създаде свой собствен комикс с помощта на художници и автори на комикси. В празненството се включи дори и Дядо Коледа, който раздаде подаръци на всички деца.

Събитието се осъществи по инициатива на Регионална библиотека „Любен Каравелов“, Постоянна експозиция „Музей на комикса“, вестник „Форум Комикс Арт“, в партньорство с ЦДГ „Пролет“, ЦДГ „Слънце“, ОУ „Тома Кърджиев“ и с подкрепата на Община Русе.

От името на кмета на Русе Пламен Стоилов поздравителни адреси към организаторите поднесе зам.-кметът по „Хуманитарни дейности“ инж. Иван Григоров. Гост на събитието беше и Сашо Щерев – началник отдел „Образование, младежки дейности и спорт“ в Община Русе.

В Русенската библиотека беше открита и пътуваща изложба на комикси на студенти от клуб „Комикадзе“ при ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Младите художници представиха 27 свои творби, които русенци могат да видят до средата на месец януари 2015 г.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов