Дунав 8806 протестира наказанието в декларация

Спорт

12-12-2014, 07:20

Снимка:

arenamedia.net

Автор:

Ruseutre

Всичко от Автора

Женският баскетболен клуб „Дунав“ протестира решението на Дисциплинарната комисия на Националната баскетболна лига с което се налага глоба от 1000 лева и един мач без публика. В специална декларация се казва:

По т.1 Категорично не е вярно, сигналите бяха инспектирани от комисия на НБЛ в началото на сезон. Беше констатирано абсолютно съответствие с изискванията, за което имаме протокол.

По т.2 След като съдиите са преценили, ние се съобразяваме с тяхното решение.

По т.3 Категорично не съм съгласен с това наказание, защото никъде по света никой не може да забрани на публиката да скандира каквото иска (без расистки обиди) и каквото намери за добре. Ако Дисциплинарно-административният съвет към НБЛ реши, че може да ограничи тези неща, то тя ще постигне Световен феномен. От така наложената санкция аз смятам, че идеята на ДАС е ако може всички мачове от първенството да се играят пред максимално малко зрители, за да се осигури душевния комфорт на съдийката бригада и дежурния делегат. В този ред на мисли посочете ми два мача от НБЛ, в които г-н Амиорков е бил делегат и клубовете домакини не са били санкционирани.

Пропуск на дежурния представител е, че не е уведомил незабавно (не повече от 20 минути) по ДП след завършване на мача, отговорния представител на БК (ръководител или старши треньор) за установените нарушения от проведения мач. Поведението на дежурния делегат също трябва да бъде подложено на санкция, поведението на феновете бе провокирано (с думите „вие четиримата, ви чакам отвън” с висок тон). Няма да изпадам в детайли дали г-н Амиорков е преминал през всички нива на съдийското развитие, за да стигне до длъжността дежурен делегат. Ясно е, че назначението му като комисар е компромис към резултатите от проведения предсезонния изпит за комисари на НБЛ. Това говори, че за дежурни делегати се назначават неподготвени хора, които правят абсурдни констатации и не можем да очакваме адекватни доклади още по-малко оценки за съдийство. С това не искам да омаловажавам заслугите му към баскетбола, като състезател. Дежурните делегати трябва да бъдат хора с заслуги за този пост, минали по цялата йерархия на съдийството, а не да се раздават „доживотни пенсии”.

Ако потвърдите това наказание за мен ще бъде ясно, че НБЛ се грижи за собствените си приходи и стандарта на живот на съдиите, а не за развитието на Баскетбола. Защото приравнявате така наречения инцидент в Русе с инцидента в зала Универсиада на мач от Адриатическата Лига. Разликата е огромна а наказанието същото: глоба и мач без публика.

Аз смятам, че е логично наказанието от мач без публика и глоба от 1000 лв. да бъде отменено!

Председател на УС Красимир Трифонов



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов