Национален алианс ще е в помощ на онкоболните

Бургас Лайф

11-12-2014, 16:08

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Бургаското сдружение "Онкоболни и приятели" представи нов проект

Сдружение „Онкоболни и приятели” Бургас представи проект „Заедно срещу рака”, финансиран по Програма за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014г. Проектът ще се реализирав рамките на 6 месеца. 
Онкологичното заболяване е от особена социална значимост. По данни на КОЦ тенденцията е трайно увеличаване броя на заболелите, като процентът на заболелите на възраст от 30 до 50 години е тревожно висок - 16%. Това налага все по- широко в обществото да се поставят проблемите, свързани с рака, като посланието е за ранна диагностика и профилактика. Онкологичното заболяване не е само личен, а и социален проблем. Това налага създаването на партньорски мрежи за борба с коварното заболяване. Предлаганите дейности по проекта представляват формати за ангажиране на гражданите в работата на НПО. 
Непосредствено преди приключване и отчитане резултатите от проекта,се предвижда организиране на концерт с благотворителна цел. Освен набирането на средства, целта на това събитие е ангажиране на общественото пространство с този толкова болезнен проблем. За целта ще се привлекат местни изпълнители и артисти, както и публични личности, подкрепящи каузата за борба с рака. На входа ще бъдат раздавани здравно- просветни материали, третиращи профилактиката и ранната диагностика.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)