Кметът награди Студент на годината 2014

Животът

11-12-2014, 06:31

Снимка:

Община Русе

Автор:

Ruseutre

Всичко от Автора

Студентът на годината Георги Господинов получи стипендия и грамота за отличен успех

На официална среща в кабината на кмета Пламен Стоилов в сряда беше връчена наградата Студент на годината 2014.

Русенският градоначалник изказа своето възхищение от постиженията на 22–годишния русенец Георги Георгиев Господинов и заяви, че четвъртокурсникът може да разчита на пълна подкрепа от страна на Общината. Пламен Стоилов допълни, че е изключително важно младите хора да се развиват и да се утвърждават като личности, а студентът от Русенски университет „Ангел Кънчев“ е пример за целенасоченост, самочувствие и ясна визия за бъдещето.

Студентът на годината получи грамота за отличен успех и трайни интереси и постижения в научно-изследователската дейност, а в продължение на една година ще получава ежемесечна стипендия, осигурена от Община Русе.

Георги Георгиев Господинов бе номиниран от Русенския университет за принос в консултирането на свои колеги от Студентската научно-изследователска лаборатория по електроника. Получил е редица награди от участия в Републиканската студентска олимпиада по теоретична електроника 2013 и 2014 г.; Изложбата на младежко техническо и научно творчество „ЕЛЕКТРОНИКА 2013” и 2014 г. и печели второ място – Национален приз „Студент на годината 2014“. Автор е на множество публикации в областта на електрониката в наши и чуждестранни издания. Повишава теоретичните си знания и практически умения като Еразъм студент в IMG “Power and Elektronic systems” в Нордхаузен за периода от 05.06.2014 г. до 05.09.2014 г. Участва активно в академичния живот на университета и показва сериозно и отговорно отношение към научно-изследователската работа с включването си в научни и международни проекти, студентски научни сесии и др.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов