Ученичка от Хасково написа фентъзи - роман в 5 части, едната вече е издадена

Деветокласничката Славея Захариева черпи вдъхновение от сънищата си

15-годишна ученичка е поела по стъпките на авторката на "Хари Потър", Джоан Роулинг. Славея Захариева от Хасково издаде първия си фентъзи роман. Вече са готови и останалите четири книги от поредицата, разказваща за герой, който трябва да спаси света с помощта на магията. Това съобщава Нова телевизия.
Славея е деветокласничка в хасковската езикова гимназия. Когато е едва на 13, завършва първата си книга. „От малка обичам да чета приказки и книги, но само някои ми харесват и исках да открия една прекрасна книга, която да се хареса на мен само. Не съм мислила да задоволявам читатели и любители на фентъзи”, разказа тя. Теми за магическите истории Славея открива в сънищата си и така набързо завършва цели пет книги.

"Исках да открия онази книга, към която няма да има забележки и така на 11 г. започнах да пиша", разказва възпитаничката на ГПЧЕ "Асен Златаров". Всичките й книги представляват "Хрониките на Ордиана" и също предстои да бъдат издадени. В тях се разказва за един далечен свят, докоснат от магия и вплетен в тайни.

Жанрът е фентъзи, а действието се развива на планетата Ордиана. Главните герои са Стивън и Ларабел, които владеят магията, правят вълшебства и са добри войни с меч.
„Има главен герой, който преживява много приключения. Той се сблъсква с магически свят и първоначално не иска изобщо да мисли за него, но обстоятелствата го налагат и така той трябва да повярва, че може да спаси света”, обясни Славея.

Сред първите, прочели фентъзи романа, е учителката на Славея по литература, Камелия Углешова.
„Аз бях много впечатлена, защото тя е написала романа едва на 13 години. Стилът й е много завършен. Детското почти не личи в него и мисля, че от нея ще излезе един добър, талантлив творец”, сподели Камелия Углешова.

"Гора от вятър" излезе от печат тези дни, очаква се премиерата й, а тези дни ще се продава и по книжарниците. Автор на корицата е съученичката на Славея в IX клас - Анита Камбурова.
„Не очаквах книгата да е толкова добра. Като написана от професионален автор е”, заяви Анита. За да стигне книгата на Славея до повече читатели, тя скоро ще бъде част от фонда на училищната библиотека.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов