Обявиха бившия игумен на Бачковския манастир за издирване

Животът

10-12-2014, 12:00

Снимка:

www.marica.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Светиня му изчезна след скандала с порното

Бившият игумен на Бачковския манастир е обявен за издирване, съобщи Нова телевизия. След като беше отстранен от манастира заради непристойно поведение, той трябва да е заточен в Рилската света обител, където обаче не е стъпвал.
В началото на тази година дядо Борис беше отстранен за непристойно поведение. Малко преди това в интернет се появиха порно клипове, за които митрополит, пожелал анонимност, твърдеше, че в тях участват дядо Борис и служителки в манастира.

 Клиповете изчезнаха бързо. Започна църковно дело, експертизи, с които да се докаже той ли е извършвал непристойните действия от клиповете.
Днес дядо Борис трябва да се намира в Рилския манастир - заточен и наказан от Синода с "послушание". Оказва се обаче, че той не е стъпвал там. В Рилския манастир от дядо Борис няма и следа. За последно игуменът е бил там през пролетта.
Игуменът на Рилския манастир не е виждал дядо Борис от месеци. И дори мисли, че след като не е дошъл тук, е бил преместен на друго заточение - във Вонеща вода. Епископ Евлоги не пожелае да коментира това, че дядо Борис не спазва "послушанието".
Отиваме във Вонеща вода. Проверяваме дали дядо Борис случайно не е останал там. Оказва се, че никога не е стъпвал на това място, въпреки че е имал такова поръчение от синода. За това потвърди и местният отец Йоан.
Дядо Борис бил поискан от Великотърновския митрополит Григорий - да изкара заточението си при него и междувременно да отговаря за строителството и имотите в епархията. Впоследствие дядо Григорий отпратил Борис да търпи наказанието другаде. Това разказа митрополит Антоний.
Но както вече казахме - в Рилския манастир няма и следа от дядо Борис. По този повод в църковния сайт "Двери" на шега го обявиха за издирване и предлагат награда от 1 000 000 долара на всеки, който даде сведения за него. А ние открихме дядо Борис! Но само по телефона. Не разбрахме къде е, но ни даде ясно да разберем, че не желае да коментира.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов