Русенски Лом продължава да прелива

Реката се е покачила с три метра при село Красен

Над три метра се е покачило нивото на река Русенски Лом при русенското село Красен. Залети за над 600 дка. Земеделски земи, една вила и 16 двора на къщи. Това съобщи за Дарик кмета на селото Йорданка Чурова.

Водата в района на дигата при помпената станция, която на два пъти се къса и бе укрепвана, е преляла. За щастие помпената станция не е залята, добави Чурова. Високото ниво се задържа вече 24 часа.

По информация на кметския наместник в село Нисово Корнелия Йорданова, нивото на река Бели Лом е спаднало през последното денонощие с 20 см.

По инициатива на Областният управител на Русе Стефко Бурджиев, през почивните дни в Нисово беше проведена среща, на която се обсъдиха мерки за превенция предвид покачващите се нива на реките в региона. Той издаде днес заповед , с която разпореди на кметовете на общини и на директорите на МВР, пожарната, ВиК, Напоителни системи  и  РЗИ, да вземат мерки за подобряване на координацията и взаимодействието между институциите, ведомствата и организациите за минимизиране на негативното въздействие на водите и ограничаване на последиците от него.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов