Първи регионален кулинарен маратон се проведе в Русе

Животът

01-12-2014, 09:47

Снимка:

ruseinfo.net

Автор:

Ruseutre

Всичко от Автора

Александър Енчев е победителят в първото "Регионално състезание за професионални готвачи 2014" в Русе

В два поредни дни, 20 професионални готвачи премерваха уменията и таланта си под зорките погледи на журито, съставено от най-добрите и признати не само у нас шеф-готвачи. В неделя се проведе финалният етап от състезанието "Регионално състезание за професионални готвачи 2014", в който шестте събрали най–много точки от тях получиха по кутия с продукти от партниращата на състезанието верига магазини. В рамките на 10 минути, състезаващите обявиха рецептите на ястието, което ще подготвят от съдържанието на кашона.

Започна трескаво готвене и резултата, според оценяващите, е изключително окуражаващ. По регламент, двудневната надпревара се подчинява на международните критерии. Готвачите, участници в нея, показаха висок професионализъм и завидно майсторство, въпреки младата си възраст.

Класацията от състезанието обяви председателстващият журито шеф-готвач Живко Димитров:
На шесто място с 1534 точки се класира Теодор Петров ресторант „Левента“
На пето място с 1548 точки е Илко Йорданов – „Кралска закуска“
Четвъртото място с 1820 точки зае Анатоли Павлов – ресторант „Опиум“
Третото място с 1821 точки се класира Джелил Еюбов - ресторант „Кръстникът“
Второто място зае с много малка разлика от първият Сали Али от ресторант „Опиум“
Големият победител в състезанието с 2150 точки е Александър Енчев ресторант „Опиум“

Всички финалисти получиха бутилка вино. В награждаването взе участие и кмета на град Русе г-н Пламен Стоилов, който поздрави участниците и организаторите на Първото кулинарно състезание за професионални готвачи. Той изрази подкрепата на Община Русе, и обеща то да придобие традиционен характер и да се впише в туристическият календар на града.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов