Започва ремонт на Аспарухов мост и булевардите след него

Мисия Варна

30-11-2014, 11:14

Снимка:

Варнаутре/архив

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

Реконструкцията на бул. "Христо Ботев" е заложена в бюджета за 2015 г.

"Започваме ремонт на Аспарухов мост. Възложили сме проектиране, което да даде остойностяване на всички необходими действия - изолация, укрепване на конструкцията, нов асфалт и т.н.", съобщи кметът Иван Портних снощи във Фейсбук. Постът му най-вероятно е в отговор на многобройните въпроси на варненци, които посочват тежкото състояние на моста - както на асфалтовата му настилка, така и на конструкцията като цяло. В коментар към новината мнозина са написали и свои предложения: на Аспарухов мост непременно да има мрежи срещу опитите за самоубийство и да бъде осигурено преминаването на пешеходци и велосипедисти. Последното можело да стане, след като тролейбусните стълбове бъдат преместени в средата, а проходите от двете страни на платното бъдат освободени за тротоар и велоалея.

"Готови сме с технически проект за участъка от Катедралата до началото на моста (бул. "Христо Ботев" - бел.ред.). Този проект ще бъде финансиран от бюджета на Общината за 2015. Продължаваме напред!", допълва кметът Иван Портних.

Припомняме, че следващият булевард, започващ от Катедралата - "Мария Луиза", ще бъде ремонтиран още в началото на следващата година. Той, заедно с бул. "Константин и Фружин", владиславовската част на бул. "Трети март", ул. "Ян Хунияди", бул. "Осми приморски полк" и бул. "Левски" - от кръстовището с "Осми приморски полк" до бул. "Княз Борис I", е част от проекта за Интегриран градски транспорт и за реконструкцията му има европейско финансиране. Тя ще започне след изтичането на законния срок за обжалване на конкурса за избор на изпълнител, който вече приключи.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов