Обама: Хилъри Клинтън би била отличен президент

Следващите президентски избори в САЩ ще се проведат през 2016 година

Американският президент Барак Обама заяви в телевизионно интервю, че бившият държавен секретар на САЩ Хилъри Клинтън би била отличен президент, ако се кандидатира за следващите избори и ги спечели, предаде BBC.

Той признава, че двамата често разговарят, но Клинтън не е на едно мнение с него за всичко, което би било добре за избирателите след двата му мандата в Белия дом.

Обсъждайки кандидатурите на демократите за негов наследник, той спомена по име единствено нея. Не за първи път президентът й дава висока оценка - не само за работата като държавен секретар през първия му мандат, но и като вероятен президент.

Отново той повтори и че са близки приятели.

Двамата се бориха през 2008 година във вътрешните избори на Демократическата партия за кандидатурата на президент, които Обама спечели.

Следващите президентски избори в САЩ ще се проведат през 2016 година. Очаква се Хилъри Клинтън да обяви решението си дали ще се кандидатира за държавен глава в началото на следващата година.

Смята се, че мемоарната книга "Трудни избори", която тя издаде тази година, е стъпка на Клинтън към предстоящата надпревара за Белия дом през 2016 година. След като  напусна поста държавен секретар, дълго време се спекулира дали ще яви отново на президентските избори.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов