Васил Петров и Камелия Тодорова станаха посланици на Русe

Животът

23-11-2014, 11:25

Снимка:

Wikipedia.org

Автор:

RuseUtre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Виртуоз в джаза свири в Казиното

Нашата идея е в Русе да има много качествени събития и да идват големи звезди като Васил Петров и Камелия Тодорова

Кметът Пламен Стоилов отличи Васил Петров и Камелия Тодорова със златна значка „Русе“. Двамата изпълнители станаха посланици на Русе и ще помагат градът ни да се възроди.
Камелия Тодорова и Васил Петров участват в тридесет и деветата Национална джаз среща Русе 2014 година, която приключи вчера в Доходното здание в Русе. Събитието бе организирано от Община Русе, ОП "Русе арт" и Клуба на дейците на културата.
Първата концертна вечер беше изцяло с русенско участие по проект „Училище за джаз“ - Теодор Петков, Светослав Неделчев, Радослав Славчев, Антони Рикев, Жана Василева, Габриела Йорданова, трио при НУИ „проф В. Стоянов“ и с участието на Даниел Джумалийски и Борис Петров.
Снощният акцент от програмата падна върху Ангел Заберски трио и Васил Петров, който през тази година отбелязва своята петдесет годишнина. Малко преди участието, Васил Петров гостува в кабинета на кмета Пламен Стоилов и заяви, че идва два пъти в годината в Русе и забелязва, че градът много се променя.
„Нашата идея е в Русе да има много качествени събития и да идват големи звезди като Васил Петров и Камелия Тодорова“, заяви кметът Пламен Стоилов. Снощи той откри официално Националната джаз среща и помоли публиката бурно да изръкопляска за великия Петьо Петров – Парчето, който ни гледа някъде отгоре. В последната фестивална вечер днес също присъства юбилеен акцент. Той е свързан с годишнината на поп и джаз певицата Камелия Тодорова. Тя ще представи своя програма с Brazz Association COMBO с Мишо Йосифов. Малко преди участието си Камелия Тодорова прие златната значка „Русе“ и разкри, че нейната баба е била русенка и много добра цигуларка.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов