Образователният министър посети гимназията на физика Теодосиев в Казанлък

Мисия

21-11-2014, 16:52

Снимка:

Община Казанлък

Автор:

Starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Школата на физика на Теодосий Теодосиев ще има подслон

Докато съм на тази позиция, ще подкрепям новото в Математическата гимназия, заяви проф. Танев

Необходим е диалог между държавата и инициативните, талантливи българи като учителя по физика Теодосий Теодосиев, за да бъде издигнато нивото на българското образование и талантите на България да се обучават и развиват в условия близки до световните стандарти, заяви по време на посещението си в казанлъшката Природо-математическа гимназия „ Никола Обрешков“ министърът на образованието и науката проф. Тодор Танев.

Той бе в града на розите по повод поетия ангажимент от премиера Бойко Борисов и от правителството да се осигурят 490 хил. лв. от МОН за изграждането на пристройка към ПМГ „Никола Обрешков“, в която да се помещават специализирани кабинети по химия, биология, лаборатория по физика и др. За този обект Община Казанлък има разработен инвестиционен проект, остава само неговото построяване. Министър Танев каза, че в момента се правят разчетите в министерството и средствата в необходимия размер за строителството на пристройката ще бъдат преведени на няколко транша.

„Зная всичко за ПМГ „Никола Обрешков и то е много респектиращо“, каза по време на срещата си с кмета на община Казанлък Галина Стоянова министър Танев. Освен постиженията в областта на физиката, математиката, биологията, химията, училището успешно усвоява средства по проекти по оперативните програми, което заслужава поздравления, каза още министърът.

При посещението си в ПМГ „Никола Обрешков“ Проф. Тодор Танев се обърна към учителите и с предложението да се включат в дебата за новия Закон за училищното възпитание. Той призова тях и техните колеги преподаватели да бъдат активни и да отправят своите предложения за промени, така че законът да бъде по-перфектен.

Министърът на образованието и науката се видя и с няколко ученици, включително златните медалисти по физика Радостин Димитров и Ангел Шерлетов. Към всички ученици той се обърна с думите: „Не искам да имате голяма крайна цел, а да имате път в живота“.

След посещението в ПМГ „Никола Обрешков“ министър Тодор Танев посети учебния корпус на бившия Техникум по хидравлика, който бе предоставен от държавата за база на Националната школа по физика на Теодосий Теодосиев.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов