Евро волей 2015 няма да се проведе в Русе

Спорт

19-11-2014, 12:29

Снимка:

Арена Русе

Автор:

Ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

350 танцови двойки на Международен турнир по спортни танци в Русе

Зала "Арена Русе" трябваше да спаси първенството

Широкорекламираното домакинство на новата зала Арена Русе на европейското по волейбол през 2015 година, няма да се случи, предаде Дневник. По думите на президента на волейболната федерация (БФВ) Данчо Лазаров, засега България ще домакинства в София и Варна. Варненци обаче се нуждаели от около 4 млн. лева, за да направят нужния ремонт на зала "Конгресна" в Двореца на културата и спорта. Кметът на Пловдив Иван Тотев го уверил, че и многофункционалната зала в града ще е завършена през пролетта и тя също е вариант.
Да припомним, че именно с това голямо спортно събитие, трябваше да бъде открита новата спортна зала на Русе. Не е ясна причината за отпадането на Русе от плановете на федерацията.

Новостроящата се многофункционална спортна зала беше вариантът, който трябваше да спаси домакинството на България на европейското първенство по волейбол за мъже през 2015 година, припомня Спортал. Очакваше се спортното съоръжение да бъде построено изцяло и напълно завършено до края на 2014 година, а официалното му откриване да се състои през месец февруари 2015 година.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов