Жълт код за дъжд в Русенско

Новините

19-11-2014, 09:04

Снимка:

bg.wikipedia.org

Автор:

Ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Намалена видимост по пътя Силистра - Русе

Видимостта е ограничена до 100 м заради мъгла

Републиканските пътища са проходими. Температурите са в интервала от +1 С° до + 15 С°. Времето над страната е предимно облачно. Дъжд превалява над Западна и Централна България. Слаб вятър духа в областите  Смолян и Бургас, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура".

Пътните настилки са сухи и мокри, в районите на дъжд и мъгла. Ограничена видимост поради мъгла: до 50 м в района на проходите Обзорски и Шипка, АМ „Черно море”, Антоново, Омуртаг; до 100 м в районите на Силистра, Каварна, Балчик, Г.Тошево и Русе; до 150 м област Варна и в района на Свищов, АМ”Тракия”, Първомай, Разград, Кубрат, Мътница, Белокопитово, Хитрино.

Път ІІІ-202 Русе- Щръклево- Нисово- Кацелово при км 36+945 - аварийно-възстановителни работи на мост над река Черни Лом - ограничение за движение на автомобили с обща маса над 10 т, като дясната лента е затворена за движение и е въведен пропускателен режим по лявата лента за движение.

По данни и прогнози на Националния институт по метеорология и хидрология за днес е обявен оранжев код за областите Търговище, Разград, Шумен, Силистра, Бургас, Ямбол и Сливен. През нощта на 19 срещу 20 ноември пък ще има интензивни валежи с гръмотевици. Очакват се значителни валежи с количества между 30-50 л/кв.м като те ще продължат и през деня на 20 ноември.

Жълт код за дъжд и вятър е обявен в областите Габрово, Велико Търново и Русе. Там в следобедните часове се очакват интензивни валежи с количества 20-30 л/кв.м.

През нощта в областите Добрич, Варна, Хасково, Стара Загора и Кърджали също се очакват обилни валежи, придружени с гръмотевици. Прогнозите са за 20-30 л/кв.м, а валежите ще продължат и през деня на 20 ноември. В района на Кърджали се очаква да има и много силен вятър.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов