Цецка Цачева към Крисия, Хасан и Ибрахим: Благодарим ви!

Крисия Тодорова, Хасан и Ибрахим Игнатови бяха гости на Народното събрание

Крисия Тодорова, Хасан и Ибрахим Игнатови, които завоюваха второто място на "Детска Евровизия 2014", бяха гости на Народното събрание. Те бяха приветствани от депутатите в пленарната зала в началото на пленарното заседание на 18 ноември 2014 г.

„Мили деца, благодарим ви за това, че с едно изпълнение вие направихте нещо, което ние политиците трудно постигаме – накарахте българите да се чувстваме по-щастливи и по-единни”, заяви от трибуната председателят на Народното събрание Цецка Цачева. Тя им пожела здраве и щастливо детство и заяви подкрепа за техните усилия.

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева посрещна българските представители в "Детска Евровизия 2014" в Южното фоайе на парламента и ги поздрави с успеха.

Цецка Цачева им показа Търновската конституция – основния закон на възстановената българска държава. Това е първата българска Конституция и вие можете да бъдете горди с факта, че тя е една от най-демократичните за времето си конституции в цяла Европа, посочи тя.

Председателят на парламента разговаря с Крисия Тодорова, Хасан и Ибрахим Игнатови и отбеляза, че присъствието им днес в българския парламент е предизвикало не само овации, но и е обединило депутатите с позитивната емоция.

Цецка Цачева благодари на медиите, на педагозите и на всички, които са открили тези таланти и правят възможното те да реализират своя потенциал. Председателят на парламента подари на децата книжка, посветена на Учредителното събрание 1879 г.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов