Туристическият бранш иска плажовете и пистите в новото министерство

Новините

12-11-2014, 10:00

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Новото министерство на туризма да възлага концесиите на плажове и ски писти, да определя реда за отдаването им и цената, при която това да става. Това са поискали от туристическия бранш на първата си среща с първия си ресорен министър Николина Ангелкова. Браншът е повдигнал и въпросите за автономност на големите морски и зимни курорти, туристическо райониране, гарантиране на сигурността в сектора, националния маркетинг и всички проблеми на бранша.

Следващата седмица предстои нова среща между бизнеса и министър Ангелкова, на която ще бъде обсъдена структурата на новото ведомство. Засега е ясно, че в работата на Ангелкова ще помагат двама министри, като браншът ще застане зад нея при избора й. Организациите в туризма са се споразумели да не предлагат свои кандидатури, тъй като отговорността за случващото се в сектора ще носи именно министърът и трябва тя да определи екипа си.

Браншът бе впечатлен от диалогичността на Ангелкова, разумните й доводи и познанията на световните тенденции в туризма и състоянието на родния сектор.

Все още не е ясно и къде физически ще се помещава министерството на туризма. Има вероятност новото ведомство да получи сградата на закритото вече Министерство на инвестиционното проектиране. Все още не е ясна и съдбата на преместените в Пловдив туристически дирекции. Вероятно ще бъде запазено звено от туризма в Европейската столица на културата за 2019 г. Очаква се това да бъдат дирекции и чиновници, чиито задължения не изискват от тях да са постоянно в София. /standartnews.com



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов