Откриха обновената зала по художествена гимнастика в Русе

В проекта са вложени близо 170 000 лева

Голямата българска гимнастичка Силвия Митева преряза лентата на обновената зала по гимнастика в родния си град Русе. Тя участва във водосвета и тържествената церемония заедно с родителите си – треньорите по художествена и спортна гимнастика Силвия Митева-старша и Димитър Митев, като към тях се присъединиха олимпийският шампион по стрелба Таню Киряков и кметът на Русе Пламен Стоилов, пише БГНЕС.

"Не мога да намеря думи колко съм щастлива, защото наистина една голяма част от живота ми съм прекарала точно в тази зала и в момента виждам колко прекрасно изглежда. След толкова години успяхме да стигнем дотук, надявам се да събира още повече деца. Пожелавам им да са живи и здрави, да са много щастливи, да се радват от това, което правят, и да са много трудолюбиви", каза развълнувана Силвия Митева.

Залата, в която тренират състезателите от клуб по гимнастика "Акро", не е ремонтирана от изграждането й през 1970 г. Със средства по проект, защитен пред спортното министерство и подкрепата на Таню Киряков, най-после през август т.г. ремонтът започна, а община Русе също даде рамо, поемайки 10 % от финансирането. Подменени са дограмите, ремонтирани са съблекалните и таванът, направена е изолация. Най-голяма радост носят новите уреди – подиум и килим за художествената гимнастика, маса за прескок и два трамплина за спортната гимнастика. Залата по художествена гимнастика в спортния комплекс "Ялта" е  ремонтирана за 168 000 лева.

Специално за откриването на обновената зала бе отслужен водосвет от отец Владимир, а малките гимнастици изнесоха кратка програма. Най-вкусната част бе голямата торта, направена във вид на зала за гимнастика с уреди от захар.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов