Какаово масло за кадифена кожа

Натуралният продукт изглажда бръчките и премахва стриите

Какаовото масло е било използвано в продължение на векове, като високоефективна био козметика заради своите овлажняващи и лечебни свойства, за защита на кожата от вредното влияние на слънцето и вятъра.
Какаовото дърво произхожда от Централна и Южна Америка, и е широко разпространено в Централна Америка, Мексико и екваториалните области в Африка. То е високо между 5 и 10 метра с високи, големи продълговати плодове, които съдържат какаови семена..
Какаовото масло, извлечено от тях е една от най-стабилните, високо концентрирани натурални мазнини, и се разтапя при 36-38 градуса, така че че лесно се абсорбира от кожата. Тъй като какаово масло се абсорбира толкова лесно, веднага облекчава сухата и раздразнена кожа.
Какаовото масло съдържа естествени антиоксиданти, които гарантират и дългия му срок на годност - между 2 и 5 години. То е естествено богато на витамин Е, както и редица други витамини и минерали. Витамин Е помага за успокояването, хидратирането, и балансирането кожата. Какаовото масло е превъзходен овлажняващ крем, който забавя загубата на влага. Известно със своите хидратиращи ефекти, то е е нежно към кожата и има приятен шоколадов аромат.
Основни компоненти на каковото масло са: стеаринова киселина, олеинова, палмитинова, линолова, omega - 6 и omega – 9 киселини, полифеноли, теобромин, скалан и фитостероли.

Преимущества:
има високо съдържание на антиоксиданти богато на витамин Е и няколко други витамини и минерали, които успокояват, овлажняват и балансират кожата и помагат за забавянето на признаците на стареене стимулира производството на колаген подхранва тъканите и подобрява регенерацията на кожата лесно се абсорбира предотвратява появата на стрии допринася за равномерен тен поддържане на оптимално рН на кожата, придава й копринен и блестящ вид подобрява еластичността на кожата
Препоръчва се:
за всички типове кожа, особено за суха , зряла или дехидратирана
за напукана кожа и проблемни места
при лимфен дренаж и антицелулитен масаж
при стрии

УПОТРЕБА:
може да се прилага директно върху кожа или да се смесва с други съставки в козметични продукти за всички типове кожа.
е традиционно средство за облекчаване на ревматизъм, ухапвания от насекоми, рани и слънчеви изгаряния
като масажно масло
самостоятелно или в комбинация с други растителни масла за предотвратяване на стрии или тяхното третиране



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов