Публична дискусия „Да оставиш следа там, където път няма“

На десети ноември в Русе „25 години свободна България”

На 10 ноември 2014 г. в от 17:30 ч. в Зала "Европа" на Доходно здание ще се проведе публична дискусия под надслов „Да оставиш следа там, където път няма“. Събитието се организира от Клуб Европеистика и се осъществява в рамките на Националната инициатива „25 години свободна България“ под патронажа на Президента на Република България. То е част и от кампанията „10 години Клуб Европеистика – 10 години вдъхновение“, с която през 2014 г. организацията отбелязва едно десетилетие от създаването си.


На символичната за най-новата история на България дата 10 ноември, 25 години след началото на демократичните промени, Клуб Европеистика ще предложи на русенската общественост един друг поглед към темата за прехода. Събитието ще бъде своеобразен Форум за споделяне на „истории на успеха“ с участието на амбициозни и успели млади хора от т. нар. „поколение на прехода“, които не са съзнателни свидетели на процесите през 1989 г., но през 2014 г. са истинските носители на промяната в България. Петър Шарков (съосновател и президент на Start It Smart) и Теодора Станкова (учител по английски език в СОУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ“) ще бъдат основните панелисти в дискусията, а с видео послания към участниците във форума ще се обърнат представители на Фондация „Софийска платформа“ – организатор на Националната инициатива „25 години свободна България“, представители на кампанията на Дарик Радио „40 до 40“, предприемачи и млади лидери.


Участниците ще представят своите лични „истории на успеха“, ще дискутират актуалното значение на свободата и прехода, ще разсъждават за това кои са носителите на промяната днес и ще споделят своя опит за постигане на успехи, въпреки трудностите и многобройните предизвикателства пред младите хора в България. Предвидено е и време за дискусия.
В края, участниците и гостите ще се насладят на изпълнението на талантливата русенска цигуларка Симона Станева, ученичка в НУИ „Проф. Веселин Стоянов“.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов