Рехабилитация вкъщи

Медицински център предлага възстановяването да продължи и при зимни условия

Домашна рехабилитация предлага на своите пациенти Медицински център „Медика Експерт”. Екип, в който са включени квалифициран лекар по физикална и рехабилитационна медицина и кинезитерапевт посещават болния в дома му, за да изготвят индивидуална програма за неговото възстановяване, без да се налага той да напуска дома си в предстоящите студени зимни месеци.

Домашната рехабилитация е изключително подходяща при пациенти с инсулт, инфаркт и Паркинсон, или след операция на горни и долни крайници. Такива пациенти имат нужда от адекватна и навременна рехабилитация. Здравната каса поема седем дни престой в лечебно заведение за възстановяване, но това време е крайно недостатъчно за да бъде постигнат ефект. При пациенти след смяна на тазобедрена става, рехабилитацията продължава близо 6 месеца, а при пациенти с инсулт, понякога това продължава цял живот, коментира кинезитерапевтът Александър Андреев.

На място се извършва преглед, а след назначената терапия, започва и самата работа. За да бъдат максимално полезни на своите пациенти, екипите са снабдени с пълен набор от мобилна апаратура за раздвижване и облекчаване на болката. Самите процедури се извършват до леглото на болния. Те включват масаж, гимнастика, електростимулация, лазер, ултразвук, осцилация и всичко което е необходимо за максимално доброто възстановяване.  
 
Не на последно място, екипът обучава както пациента да се самообслужва, така и неговите близки за това, какво е необходимо да се прави през времето извън работата на рехабилитаторите. „Това е необходимо, защото ако крайникът не се нагласи в правилната позиция може да се стигне до залежаване, конрактури и ставите да се деформират. От друга страна залежаването води до рани, застойна пневмония”, допълва Александър Андреев.
На пациентите и техните близки, се предлагат пакетни карти на достъпни цени, като сумата е в зависимост от броя посещения и процедури.
Записването за мобилните екипи по рехабилитация става на място в кабинет № 122 на МЦ „Медика Експерт”, намиращ се в ДКЦ 1, или на телефон 082/824 563.

 
Снимка на Деня

МВнР: Сънародниците ни в Европа и Турция вече могат да гласуват, приключи вотът в Нова Зеландия