По-добре да си селски кмет, а не министър

Парите

05-11-2014, 14:13

Снимка:

vesti.bg

Автор:

Наташа Димитрова

Всичко от Автора

Още по Темата:

НАП в Русе започва да разпродава конфискувани имоти

ТЕЦ – Русе отново на протест

Вдигат заплатите на кметовете на русенските села

Със 100 лева вдигат заплатата на селските кметове в община Русе. Става въпрос за 12 населени места, в които месечните възнаграждения на кметовете ще бъдат увеличени от 1 януари 2015 година. Те  ще бъдат между 870 и 998 лева, в зависимост от населението на селото.


Кметът на град Мартен, където живеят 3768 души, от които голяма част работят в Русе, ще получава 998 лева заплата. А кметът на село Ястребово, където живеят най-малко хора - 312 души, ще получава 870 лева месечно възнаграждение. Средната заплата на селските кметове е 934 лева, която ще вземат кметовете на селата Тетово, Червена вода, Семерджиево, Бъзън, Басарбово, Сандрово и други. В тях има между малко над 2700 до 570 жители.


От общинската администрация обясниха, че предложението за определяне на трудовите възнаграждения е съобразено с постановлението на Министерски съвет за заплатите в бюджетните организации и дейности. Индивидуалните основни месечни заплати на кметовете се определят до максималните размери, посочени в Наредбата за заплатите на служителите в държавната администрация.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов