„Черна статистика” за русенска област

Крими

04-11-2014, 09:39

Снимка:

fakti.bg

Автор:

Наташа Димитрова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Алкохол е причина за катастрофи в Русенско

Полицията отчита, че за година са загинали 25 души по пътищата

Полицейският анализ за година на пътно-транспортните произшествия на територията на Русенска област сочи, че по улиците и пътищата при катастрофи са загинали 25души. Само произшествията с пешеходци са 77, като при тях са загинали 5-ма, а другите 72 са ранени. Тежки са и инцидентите с велосипедисти, които са 31, при които са загинали трима, а 26 са ранени.
За година в Русенски район  са станали общо 1320 катастрофи. От полицията съобщиха, че най- рисков е булевард „България”. На него са станали 82 пътно-транспортни произшествия с  16 ранени и един убит. След него в „черната статистика” се нареждат булевард “Липник ” -   55 катастрофи с  13 ранени и 1 загинал,  булевард  “Хр.Ботев “-   58 произшествия с 11 ранени, булевард „Скобелев”, на който са станали 24 катастрофи с 3-ма ранени


От Дирекцията на МВР в Русе започват акция "Зима", при която ще се организират проверки по метода на широкообхватния контрол. Предвидените санкции по закон са 50 лева за износени гуми и 30 лева - за неизправни светлини и чистачки. За техническа неизправност на автомобила глобите са от 50 до 150 лева, като превозното средство може да бъде и спряно от движение.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов