Канарите много слаби край морето, отърваха се с минимална загуба

Жълто-черните стигнаха само до 1:2 на стадион „Тича”

Ботев загуби с 1:2 гостуването си на Черно море в 14 кръг на първенството."Жълто-черните" изиграха слаб мач на негостоприемния терен на стадион "Тича", към който домакините се приспособиха по-добре и с повече желание и агресия стигнаха до заслужен за тях успех.

Защитата в "жълто-черно" започна да се пропуква от самото начало и още във втората минута се наложи Адам Стаховяк да спасява удар на озовалия се в добра позиция Мирослав Манолов. В 8-та минута полският страж на Ботев отрази и коварен удар от средна дистанция на Тодор Паланков, а в 13-та Иван Коконов пропусна много добра възможност, след като останал сам срещу Стаховяк стреля в аут.

Натискът на домакините даде резултат в средата на полувремето и само в рамките на 2 минути "моряците" си извоюваха комфортен аванс. В 21-та минута след изпълнение на ъглов удар Стаховяк успя да боксира топката, но тя бе посрещната от Матиас Куриор, който с удар от въздуха от 17-18 метра я изпрати в десния ъгъл на вратата за 1:0.

2 минути по-късно удар на Иван Коконов рикошира в защитник на Ботев, а топката се озова в краката на непокрития Тодор Паланков, който я вкара за втори път в мрежата за 2:0.

След 30-ата минута Ботев се съвзе и изнесе играта в половината на домакините, опитвайки се да намали резултата в срещата.

"Канарчетата"обаче стигнаха само до 2 точни удара през първото полувреме дело на Иван Цветков и Лъчезар Балтанов, които обаче не затрудниха вратаря на домакините Илко Пиргов.

В 30-та минута в състава на Ботев бе извършена принудителна смяна, като Пламен Николов бе заменен от Росен Колев в центъра на защитата.

В 62-та минута след нарушение срещу Балтанов Ботев получи правото да изпълни пряк свободен удар на около 20 метра фронтално от вратата на Пиргов. Зад топката застана Огнянов, който с отлично изпълнение над стената върна надеждите на Ботев за точка - 2:1.

До края на срещата Ботев опита да стигне до изравнително попадение, но домакините действаха добре организирани и позволиха само няколко разбърквания пред собствената си врата.

Черно море - Ботев 2:1 (1:0 Куриор (21'), 2:0 Паланков (23'), 2:1 Мариян Огнянов (62;)

ЧЕРНО МОРЕ: 26.Илко Пиргов, 25.Сашо Александров, 6.Кирил Котев, 4.Михаил Венков, 10.Марк Клок, 8.Стенио Дос Сантос, 84.Тодор Паланков, 18.Марчин Бургхард, 17.Иван Коконов, 19.Матиас Курьор, 20.Мирослав Манолов

БОТЕВ: 1.Адам Стаховяк, 3.Роман Инез, 22.Пламен Николов (Росен Колев), 28.Филип Филипов, 11.Йордан Христов, 17.Лъчезар Балтанов, 38.Милен Гамаков (Момчил Цветанов), 16.Томаш Иршак, 7.Мариян Огнянов, 9.Александър Колев, 19.Иван Цветков (Чунчуков)



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов