Томислав Дончев: Може да подкрепим правителство с премиер Радан Кънев

Новините

02-11-2014, 13:30

Снимка:

Varnautre.bg/Архив

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

Кънев "меко казано" не е възхитен

ГЕРБ са готови да предложат на лидера на ДСБ Радан Кънев премиерския пост, съобщи btv. Това е един от трите варианта, които партията на Бойко Борисов е изпратила на Реформаторския блок под формата на проект. Това заяви преди началото на поредните консултации между ГЕРБ и Реформаторския блок преговарящият от страна на ГЕРБ Томислав Дончев, цитиран от БГНЕС.

Той уточни, че това може да стане, ако има несъгласия, свързани с позициите в кабинета и персоналният състав. В противен случай третият вариант е избори, а той не е добър, коментира Дончев. Твърде рано е да се коментират персонални фигури като състав на правителството, уточни той.

Очакваме също и съгласие по коалиционното споразумение. И ние, като вас, сме притеснени от това, че много дълго се проточиха преговорите и искаме възможно най-скоро да получим отговора на Реформаторския блок. Готови сме с варианти за състав и структура на правителство, поясни Дончев.

Радан Кънев заяви за bTV, че „меко казано не е възхитен” от предложенията ГЕРБ. Другите два предвиждат предсрочни избори или Бойко Борисов да седне на министър-председателския стол.

Румяна Бъчварова изрази опасения, че преговорите между политическите сили са се проточили твърде дълго. Представителите на Реформаторския блок пък бяха лаконични на влизанев парламента за поредни кръг преговори.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов