Откриха фрапиращи нарушения в почти всяка втора бензиностанция

Крими

29-10-2014, 13:37

Снимка:

БТА/AP Photo/The Berkshire Eagle, Ben Garver

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Най-честото нарушение е смесване на бензин и дизел заради цистерни, в които са били пренасяни и двете горива.

Фрапиращи резултати от проверката на бензиностанциите у нас - 43% от проверяваните обекти дават отклонение при качеството на горивото, установи Агенцията по метрологичен и технически надзор.

Разкрита бе и грандиозна корупционна схема, при която от софтуера им са били изтрити над 500 бензиностанции в страната, които с години не са били проверявани. Това са 20% от общия брой бензиностанции, регистрирани в НАП, информира Нова телевизия.

Най-честото нарушение е смесване на бензин и дизел заради цистерни, в които са били пренасяни и двете горива. Имало е изтичане на информация от служители на агенцията. Заради всичко това само преди година процентът на регистрирани отклонения е бил едва 8 на сто за същия брой проверки

От месец март насам заради това от Агенцията са уволнени 40 души. Ръководството ще даде цялата събраната информация от проверките на прокуратурата. Проверяват се и петролни бази, като от 10 инспектирани обекта в 4 са били открити нарушения, като на всяка от тях ще бъде наложена санкция до 500 000 лв., информира още Нова телевизия.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов