Есенен карнавал в детска градина „Зора” в Русе

Русе Лайф

24-10-2014, 17:52

Снимка:

Зора

Автор:

Наташа Димитрова

Всичко от Автора

Своите способности показаха и децата със специални образователни потребности

Въпреки мрачното време, дъжда и мъглите, есента със своята златна премяна може да бъде повод за истински празник. Това бе посланието на деца и учители по време на Есенния карнавал, който се проведе днес в ЦДГ „Зора” в Русе. Те представиха своята театрално-музикална програма пред своите официални от Русенската община, директори на детски градини и музикални педагози. Макар че само преди месец започна учебната година, децата от ЦДГ „Зора“ вече знаят много стихчета, песни и танци, посветени на есента. Своите знания и умения днес  демонстрираха всички, включително и децата от групата със специални образователни потребности, които представиха своя собствена пиеса. Голямо впечатление направи есенният декор, в изработването на който малчуганите  са взели участие. Освен това в рамките на карнавала те изработиха сами  и маските си за него.

 В ЦДГ „Зора”  тържествата са  традиция. Така децата по един приятен и забавен начин усвояват учебния материал и показват наученото  пред родителите. Вече е започнала и подготовка за поредното събитие, което ще се проведе през следващия месец. На 25 ноември детското заведение отбелязва своя рожден ден. На тази дата през 1998г. то се отделя като самостоятелна Специална детска градина, а  през 2010г. се преобразува в Целодневна детска градина.


 Директорът Митка Василева поддържа добри контакти  и работи с т.нар. Асоциация „Приятели на Зора” от Дания, както и с  холандско училище от град Цайст. Сензорната стая, с която разполагат, както и почти цялата материална база,  е  предоставена от тези две организации. Миналата седмица децата получиха и дарение – множество плетива, ръчно изработени от възрастни жени, повечето от които с увреждания.




Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов