"Чистота" в бойна готовност да посрещне снега

Мисия Пловдив

23-10-2014, 12:11

Снимка:

ОП Чистота архив

Автор:

plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пиян шофьор се натресе в камион на "Чистота" на Бетонния мост (СНИМКИ)

130 автомобила и 7 снегорина осигуряват почистването в града

Пловдив е в пълна готовност да посрещне зимата. Това казва за „Фокус” Иван Стоянов, директор на ОП „Чистота”. По думите му са осигурени нужните запаси от сол, достатъчен брой автомобили в наличност, а шофьорите са в готовност. Около 130 автомобила са на разположение за зимната поддръжка в Пловдив, между които 7 снегорина и 6 пясъкоразпръсквача, които се използват само за сол. При влизане в зимно дежурство, което започва от 15 ноември, наличната техника се прима от комисия, която включва представители на общината и на КАТ, каза още Стоянов. По думите му, техниката преминава преглед и ако има неизправности те биват отстранени в срок до три дни.

По време на зимно дежурство се осигурява постоянен контрол, дежурни коли и шофьори, които обикалят на всеки час и следят дали има възникнали проблеми. Следим зимната обстановка и поддържаме връзка с останалите градове, каза още Стоянов. По думите му, най-важно е да се направи подложка преди падането на снега, което означава пътните платна да бъдат посипани със сол или химически препарати.

Дъждоприемните шахти се поддържат добре и по график. Фирмата която поддържа шахтите редовно изпраща актове и представител на предприятието следи за евентуално запушване. С направата на новите булеварди се подменят старите чугунени капаци и вече се използват решетки, които не могат да бъдат откраднати. Няма да имаме проблеми, свързани със затлачване на шахти, категоричен бе Стоянов.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов