Русенският кмет получи „златна рибка” от риболовците

Русе Лайф

20-10-2014, 10:24

Снимка:

русенска община

Автор:

Наташа Димитрова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Няколко русенски квартала остават без топла вода

Русе има нов заместник – кмет по комунални дейности

В състезанието се включиха 153 участници

Кметът Пламен Стоилов получи статуетка за принос към развитието на риболова. Това се случи на проведения 9-и Международен турнир по риболов за купата на магазин „Синия Дунав” на брега на реката край Мартен. Русенският градоначалник бе отличен със златна рибка от организатора на традиционното състезание Сунай Сабриев. Пламен Стоилов и неговите заместници Даниела Шилкова и Страхил Карапчански връчиха наградите на победителите.
В турнира днес се включиха 153 участници от цялата страна, както и от Румъния. И този път състезанието не пропуснаха въдичарите от клуб „Стари видри”. Проведе се и неделно училище по риболов за общо 39 деца, които научиха какви са дунавските екземпляри и на каква стръв се ловят. В края на обучението си малчуганите получиха медали, грамоти и подаръци – пръчка с макара.
Организаторите раздадоха много награди и на самите състезатели. На първо място в турнира тази година се класира русенецът Драгомир Савков, който улови щука с тегло 1,375 кг. Той получи Купата на магазин „Синия Дунав”, златен медал и въдица. На второ място се класира Радослав Гагов с хванатия от него распер – 1,260 кг., за което бе награден със сребърен медал и въдица. Трети в турнира стана Начко Наков, който улови също распер, но с тегло 1,120 кг. Риболовецът си тръгна с бронзов медал и макара.
Награди получиха още най-възрастният участник в турнира Димитър Димитров – на 66 години, както и най-младият състезател – Анджелина Маринова на 10 години. Купата - Мис „Синия Дунав” отиде при Радинела Гицова, която улови половин килограмова щука. И тази година в състезанието се включиха участници с увреждания, които бяха наградени с риболовен куфар с принадлежности.
Организаторите на турнира отсега започват подготовка за 10-о юбилейно издание на турнира догодина, а кметът Пламен Стоилов се ангажира Общината да помага и занапред на любителите на риболова.Снимка на Деня

Прогноза за времето в Плевен и областта - 5 май