5 почивни дни за Коледа и два за Нова година

Новините

18-10-2014, 15:00

Снимка:

3e-news.net

Автор:

BurgasUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

10% по-високи хонорари до Коледа


Цели пет дни ще почиваме за Коледа и още два за Нова година. Твърде вероятно е обаче новото правителство да удължи новогодишната почивка на още пет дни. Това ще стане ясно съвсем скоро. Засега сигурната дълга ваканция е Коледната.
Неработни са 24, 25, 26, 27, 28 декември. Последният работен ден тази празнична седмица е вторник, а ще почиваме до неделя.
Последните работни дни от 2014 г. са 29 и 30 декември, след това почиваме на 31 декември и 1 януари. Засега 2 януари – петък, е работен ден. Възможно е обаче новото правителство да вземе решение той да бъде обявен за почивен. Ако това се случи, то в края на годината ни очакват цели десет дни почивка, разпределени на две серии поравно.
През тази година почивните дни сумарно излизат точно 114. Най-много сме работили през месеците юли и октомври – по 23 дни. Месеците с най-дълга почивка - по 11 дни, са март, май и декември. Недоволни от тази статистика са само работодателите. По техни сметки всеки допълнителен почивен ден струва на икономиката 90 млн. лева загуби.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов