10 месеца затвор за единия от русенците, разбивали кафе-автомати в Плевен

Германец е бил помагач в набезите им

Плевенският районен съд осъди на 10 месеца затвор единият от русенците, разбивали кафе-автомати в Плевен.

Припомняме ви че на 28 юли, в полицията беше постъпил сигнал от местна охранителна фирма, която е задържала мъж, разбил кафе-автомат на улица „Дойран“. Полицейските екипи задържаха 32-годишен русенец. По-късно бива установен и неговият съучастник – 24-годишен, също от Русе. Само в тази нощ те са разбили две кафемашини. Но това не е всичко. Те са обвинени за още седем случая, извършени в село Ясен.

В цялата схема явно са участвали трима души. На този етап осъдените са двама, като единият от тях е германец, който е бил техен помагач. От документите по делото не става ясно дали германецът също е от Русе.

Неговото дело се е водило с помощта на преводач. Германецът се е признал за виновен в това, че на 28 юли, само за няколко часа, след като се е сговорил предварително с двамата русенци, като помагач, чрез щанга е разбил и окрал девет кафемашини в Ясен и Плевен. Стойността на откраднатото е в размер на 890 лева. Районният съд го осъди на шест месеца затвор, като определението е окончателно.

Вторият осъден русенец също се е признал за виновен. При условията на продължавано престъпление и предварително сговорил се с германеца и другия русенец той е разбил девет кафе-автомати в Плевен и Ясен. За това му престъпление той е осъден на 10 месеца затвор, при първоначален строг режим на изтърпяване. Определенията и на двамата са окончателн



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов