Загуба на русенските баскетболисти

„Дунав” е подценил противника си „Спартак” Плевен

Мъжкият баскетболен "Дунав" загуби от НБЛ "Спартак" Плевен в последната си предсезонна проверка. Момчетата на Николай Господинов бяха далеч от показаното в подготовката до момента и логично отстъпиха с 58:86.
За дунавци не можаха да играят Георги Минков и Андреан Атанасов поради травми. Освен това отсъстваха и юношите на тима, на които се разчита да освежават тима в определени моменти. Те се готвят с Руслан Русев за официалните си мачове от зоните при подрастващите. Така на практика Господинов пътува за Плевен само със 7 играчи.
Въпреки това русенският състав водеше на полувремето, но след почивката се срина тотално.
"В Плевен бяхме с къса скамейка, а стилът ни на игра с повече агресия в защита налага по-честа ротация, която не можахме да си позволим. Това оказа влияние особено през третата част. Въпреки това обаче не съм доволен и от играта ни преди почивката. Като цяло играчите подцениха двубоя. Явно след победите в контролите до момента решиха, че могат да не се влагат на 100% в този мач. В това отношение тази загуба идва тъкмо навреме. Трябва да слезем на земята и да видим в какво грешим, за да се вземат необходимите мерки преди първия ни мач от първенството на "А" група", заяви Николай Господинов, който отличи с нещо положително единствено играта на Денис Титов и то само във фаза нападение.
Както вече съобщихме първият мач на мъжкия баскетболен "Дунав" в първенството на "А" група за сезон 2014/2015 е на 19 октомври, неделя, от 17 ч. в залата в русенския квартал "Здравец" срещу "Шумен". Своята покана към феновете днес отправиха Калоян Стоянов и Лъчезар Раев Предварителната продажба на билети е в ход. Всеки желаещ може да се сдобие с пропуските, които са с цена 3 лв., на 16 и 17 октомври, от 18 до 20 ч. в офиса на "Куриерски център ПРАТКИТЕ" в Mall Rousse на бул. "Липник" 121 Д.
Продължава и продажбата на абонаментни карти за сезон 2014/2015. Както вече съобщихме, те ще са с цени 70 и 100 лв. в зависимост от местата в залата в квартал „Здравец“. Картите ще важат за срещите на шампионките от „Дунав 8806″ в НБЛ-жени и за мачовете на мъжкия „Дунав“ в „А“ група. Ако феновете желаят да си запазят местата от предния сезон, ще трябва да представят картата, която са имали за 2013/2014 г. Всички желаещи да закупят карта, могат да се свържат с Димитър Петров на тел. 0878 548 806.
-



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов