Благотворителна акция за набиране на средства за Фонд „Математика на бъдещето”

Даренията ще се събират по време на представяне на книгата „60 години Дунав мост Русе-Гюргево”


Благотворителна акция за набиране на средства за Фонд „Математика на бъдещето” към МГ „Баба Тонка” организира Лайънс клуб „Русе”. Тя ще се състои по време на официалното представяне на книгата „60 години Дунав мост Русе-Гюргево. Събитието е насрочено за 18. 00 часа на 27 октомври и ще се проведе в Зала 1 на хотел „Рига” в Русе. Набраните по време на представянето средства от продажбата на юбилейното издание ще бъдат дарени на Фонда.
Фонд „Математика на бъдещето” е създаден по инициатива на Иван Иванов на 24.03.2013 година. Първоначално целта е да се набират средства за финансиране на ученици за математически състезания в чужбина. Първата инициатива е финансово подпомагане на ученици от 6 клас в състезанието по математика в Хонг Конг през същата година.
След успешната кампания по набиране на средства, фонд „Математика на бъдещето“ разширява своя обсег. Освен в математически състезания, в програмата на фонда е заложено подпомагане на  участници и в други области на науката и спорта. Специално място в инициативите вече намират и учителите и ръководството на гимназията.
Целите, които преследва Фонд „Математика на бъдещето“ са:
- Финансово обезпечаване на участия на ученици от МГ „Баба Тонка” в международни и национални състезания, олимпиади и турнири в сферата на математиката, природните и хуманитарните науки, и спорта;
- Популяризиране на МГ „Баба Тонка” и успехите на нейните възпитаници;
- Популяризиране на града и страната ни чрез участията на ученици от МГ „Баба Тонка” в престижни международни състезания, олимпиади и турнири;
- Подпомагане ръководството на училището в привличане на нови възпитаници и налагане на доказани преподаватели;
- Създаване на условия чрез финансова подкрепа за развитието на педагогическия състав.
Възпитаниците на Математическата гимназия постигат заслужено признание и успехи в множество състезания. С постиженията си, младите математици се превърнаха  в една от емблемите на града ни. Фонд „Математика на бъдещето“ е гарант за тяхното развитие.
 




Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов