Хорът на Държавна опера в Русе с концерт в Пантеона на възрожденците

Бутиков концерт с италиански диригент

В Пантеона на възрожденците в Русе ще звучи  хорът на Държавна опера под диригентството на италианския диригент Роберто Рега. Ще бъде представен бутиков концерт с избрани хорови творби от Чайковски, Брукнер, Рахманинов и Верди. Ансамбъл - с богат репертоар, който включва всички музикални стилове и жанрове, букет от красиви гласове,  спечелил си възторга и любовта на публиката във всички точки на света.

Почитателите на хоровото изкуство четири от деветте религиозни съчинения на П. И. Чайковски, Christus fachtus est от Антон Брукнер, шест хора от Рахманинов и за финал ще прозвучи мистичния хор от операта „Силата на съдбата” ...La Vergine degli angeli...със солист Стелияна Димитрова – талантливата хормайсторка на Държавна опера-Русе.

При последното участие на Държавна опера-Русе на международния музикален фестивал в Солотурн, Швейцария местната преса отбеляза, че новата звезда на фестивала е хорът на Русенската опера.  Музикалната критика ласкаво го определя като хор с изравнено и балансирано европейско звучене,  артисти, които покоряват с артистичното си и адекватно сценично поведение.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)