Баскетболистите на Берое се изправят срещу Черно море Порт Варна

Двубоят е от 18:00 часа в Общинската зала Стара Загора

Днес в Стара Загора ще се играе двубоят от първия кръг в Националната баскетболна лига между тимовете на Берое и Черно море Порт Варна. Двата отбора се изправят един срещу друг от 18:00 часа в Общинската зала Стара Загора.

Входът за срещата ще бъде на стойност 3 лева, а за децата под 14 години ще бъде безплатен. По този начин ръководството на тима се надява феновете на баскетбола в Стара Загора да напълнят залата и да подкрепят Берое в предстоящия двубой срещу един от най-силните тимове в първенството.

Старши-треньорът на Берое Любомир Минчев заяви, че очаква много здрав сблъсък срещу един от най-силните тимове в лигата. Независимо, че сме домакини двубоят ще е много тежък за нас, защото се изправяме срещу един от водещите тимове в лигата. За наша радост нямаме проблеми с контузени играчи и всички ще са на линия за срещата - заяви Минчев пред сайта "Берое баскет".

Президентът на варненци Симеон Варчев сподели, че тимът му идва за победа, въпреки че Стара Загора винаги е било негостоприемно място за „моряците”.

Безспорно ни очаква сериозен двубой. По принцип в Стара Загора винаги играем доста трудно. Ние обаче идваме за победа. Целта ни през този сезон е отново да стигнем до медалите в първенството, а за да го направим трябва да печелим подобни мачове като този с "Берое", заяви Варчев.

Малко преди сблъсъка с Берое, варненци направиха истински трансферен удар, привличайки в състава си Божидар Аврамов.

Баскетболният отбор на Берое ще направи официалното представяне на новите си екипи. За първи път феновете на баскетбола в града на липите видяха новата екипировка в мачовете от турнира за Купата на Стара Загора, като отзивите бяха изключително позитивни.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов