Успешно участие на Русенския драматичен театър в международен фестивал

Русе Лайф

09-10-2014, 12:30

Снимка:

театър

Автор:

Наташа Димитрова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Днес е Международен ден на усмивката

Конкурс на тема „Моите будители” в Русе

Постановката „Майстори” с награди

Русенският драматичен театър  взе участие в ХVII-то  издание  на Международния фестивал на театрите от Дунавските страни, който се проведе от 6 до 10 октомври в румънски град Гюргево. Във форума взеха участие  театри от  Сърбия / Младежки театър от Нови Сад/, Австрия /Театър „ Пигмалион”/, Румъния / състави от Галац, Браила и Гюргево/, България / Русенският куклен театър и Русенския  драматичен театър/. Във форума имаше и присъствие на индивидуални моноспектакли, представяния на книги на румънски автори за театъра, симпозиум върху съвременната румънска драматургия.
Русенският драматичен театър се представи  със спектакъла „Майстори” от Р. Стоянов в постановка на  Орлин  Дяков. Публиката прие  много радушно  постановката, като залата с внимание следеше разигралата се драма между героите. Много ласкаво се изказаха за постановката и присъстващите театрални специалисти.

Директорът на Театър „Тудор Виану”  в Гюргево Мирча М.Йонеску  връчи отличия  за  представянето ни -  на колектива на спектакъла, както се изрази той за участие на „легендарния русенски театър с едно отлично представление” ,  на Орлин Дяков – за оригинален режисьорски прочит на пиесата „Майстори”,  на Анка Станева – преводач, за приноса й към укрепване на българо-румънските  културни контакти.
    



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов