Национален конкурс „Моята зелена мечта за България”

На 10-ти октомври пътуващата „Градина на мечтите” ще посети Русе

На 10 октомври „ЕКОПАК България” АД стартира конкурс в национален мащаб под наслов „Моята зелена мечта за България”. От 10 октомври до ноември 2014 година учениците в страната ще имат възможност да изразят чрез авторски проект - разказ, есе, стихотворение или рисунка своята мечта за една по-красива и зелена България.
 
Образователната кампания „Моята зелена мечта за България” е конкурс, в който могат да вземат участие всички ученици, независимо от тяхната възраст. Всяко дете трябва  предварително да подготви своята творба и символично да я закачи на едно от дърветата в пътуващата „Градина на мечтите” на ЕКОПАК. Така творецът ще се регистрира успешно за участие в конкурса. Всички творби ще се разглеждат и оценяват след края на конкурса от три членно жури в състав писателката Ваня Щерева, публициста Константин Вълков и художника Ставри Калинов. Стоте най-добри произведения от цялата страна ще бъдат наградени на 18 ноември 2014 г. и победителите ще се обявят на страницата на конкурса www.zelena.ecopack.bg .

Русе е първата спирка на кампанията. На 10 октомври „Градина на мечтите” на ЕКОПАК ще бъде на площадСвобода. Там младите автори ще могат да регистрират произведенията си между 10.30 и 17.30 часа. Всеки един участник освен малък подарък, може да получи и снимка за спомен.

След това инсталацията последователно ще премине през градовете Варна - 12 октомври, Бургас – 18 октомври, Хасково - 19 октомври, Велико Търново - 25 октомври, Враца - 26 октомври, Пловдив - 1 ноември и София – 2 ноември
.
ЕКОПАК очаква всички млади творци да се включат в инициативата като разкажат или нарисуват мечтите си за едно по-зелено и красиво бъдеще. За да научат повече подробности за инициативата на ЕКОПАК учениците могат да посетят интернет страницата на кампанията www.zelena.ecopack.bg



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов