Кадрови проблеми тормозят Спартак и Етър преди дербито

Плевенчани очакват сериозен зрителски интерес за предстоящия сблъсък с Етър

Няколко дни преди дългоочакваното дерби между Спартак и Етър треньорите и на двата отбора имат проблеми с комплектоването на съставите си, съобщава spartak-pleven.bg.

По-сериозни изглеждат те пред търновския наставник Калоян Чакъров. В последния кръг червени картони получиха вратарят Венцислав Димитров и опитният централен нападател Тодор Колев. Стражът ще пропусне един мач на отбора си, а 34-годишният бивш голмайстор на Спартак от началото на новото хилядолетие „изгоря” за три срещи заради удар без топка при спряна игра. Сайтът sport-vt.com съобщава и за проблеми в лагера на „виолетовите”, свързани с травми на основни играчи. Именно контузии са били причина срещу Бдин да не играят халфовете Николай Петров и Калоян Ангелов, както и нападателят Николай Иванов. Дали въпросните футболисти ще могат да вземат пълноценно участие в мача в Плевен ще стане ясно до събота.

Старши-треньорът на Спартак Бойко Цветков също трябва да взема сложни решения преди дербито. От състава му за сблъсъка за първото място отпада Кристиян Григоров, който ще изтърпи наказание за полученият червен картон срещу Академик (Свищов). 194-сантиметровият централен бранител е основният коз в отбраната на „синьо-белите”, която за 8 кръга допусна едва един гол. В отсъствието му, като партньор на много стабилно играещия до момента Петър Стоянов в отбрана може да се появи юношата Васил Михайлов. При такова положение пред вратаря Станислав Антонов би се подредила защита със средна възраст 19 години и предвид този факт, няма да е изненада, ако Цветков преквалифицира някой от по опитните футболисти в централен защитник.

Притеснения в лагера на „синьо-белите” предизвиква и неотшумяващата травма в глезена на Васил Шопов. През седмицата забилият до момента 6 гола за Спартак футболист премина медицински прегледи, за да бъде намерен начин да се включи пълноценно в дербито. Припомняме, че Шопов се появи в Свищов през втората част, а вместо него като титуляр започна Венцислав Миленов. По всяка вероятност, поради сравнително късата резервна скамейка на плевенчани, в събота и двамата ще започнат в стартовата единадесеторка. Това ще даде повече мощ и разнообразие в атаката на Спартак, на върха на която се очаква да застане намиращият се в страхотна форма Стефан Христов.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)