Русенската община започна подготовка за зимния период

Животът

07-10-2014, 20:32

Автор:

Наташа Димитрова

Всичко от Автора

Купена е модерна техника

Русенската общинска администрация организира днес първото съвещание за организация и подготовка за зимния сезон. На срещата присъстваха кметът Пламен Стоилов, кметовете на градовете и селата от общината, представители на снегопочистващите фирми, ВиК, Топлофикация, Областно пътно управление, ОД на МВР, РД ПБЗ Русе и други институции, ангажирани с проблема.
Преди откриване на дневния ред на съвещанието, кметът Пламен Стоилов съобщи една добра новина, а именно, че договорът за рекултивация на сметището е финансиран по ПУДООС. 18,5 мил. лева ще решат проблема със старото сметище, което ще бъде премахнато.

От общината съобщават, че на срещата са били очертаха проблемите, които са възникнали при снегопочистването миналата зима, като се набелязали мерки за предотвратяването им през тази година. „Важно е да се отчетат негативите, да се изчистят проблемите от миналата година, за да се удовлетворят гражданите“, допълни кметът.

Фирмите са уверили, че разполагат с нужните ресурси и техника за да посрещнат зимния сезон. Машините са в изправност, а някой от фирмите, които ще се грижат за проходимостта на улиците са закупили модерна нова техника. За почистването на тротоарите са осигурени шест броя малка техника. Кметът Пламен Стоилов съобщи, че за първа година площадът пред Общината ще се почиства със специален препарат, който е безвреден и не уврежда бетона, а не със сол, както е било досега. Той призова органите на Пътно управление да направят всичко възможно пътищата извън Русе да са проходими и да не се налага тяхното затваряне, защото това създава неудобство не само на гражданите, а нанася щети и на бизнеса.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)