Три мечки обикалят край Калофер

Животните не са агресивни

Три мечки са видели ловците в Балкана над село Христо Даново, съобщи председателят на ловната дружинка в Карлово Иван Нончев, пише Дарик. Животните не са били агресивни, но и хората са спазвали дистанция и не са обезпокоявали мецаните, уточни той.

Това е станало по време на съботния лов, когато бе открит тържествено ловният сезон за едър дивеч. Денят бе белязан с особена слука - 18 диви прасета бяха отстреляни в Стара планина от дружинките в Калофер, Клисура, Слатина, Богдан и др.

Няма ловец, който умишлено да стреля по мечка, категоричен бе Иван Нончев. Те са защитени от законите, а и веднъж ранени, стават агресивни и нападат хора. Тогава тежко и горко на туристи или ловци, които срещнат такава мечка, обясни Иван Нончев.

По думите му, наистина има шанс стръвниците, които разкъсаха домашни животни в Балкана над Калофер, да се стреснат от стрелбата и лая на кучетата по време на лов и да се качат високо в планината. Така стопаните ще могат да си отдъхнат от нападенията на мечки, които тази година зачестиха.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов