Албена отново става център на тениса на маса

Организатор е клуб «Дама купа»

 

В края на тази седмица ваканционно селище "Албена" отново ще стане център на тениса на маса в България. Най-силните състезатели на страната ни в този спорт ще си дадат среща на открития международен турнир "45 години Албена" от 10 до 12 октомври в спортна зала на комплекса, който се реализира по идея на сектор «Спорт» в комплекса и се организира от клуб «Дама купа».

 

 Но преди това, на 9 и 10 октомври, в залата до хотел «Добруджа» ще бъде открито държавното отборно първенство по тенис на маса и ще се състоят мачовете от първия кръг на Висшите лиги при мъжете и жените, в които ще участват най-добрите 8 отбора от всеки пол.

 

 Същото така ще се проведат и срещите и първия кръг в по-ниската категория при мъжете - "А'' групата на Северна България.

 

 В Албена през цялото това време ще бъде целият елит на този спорт в страната ни, гарниран със звездите от Европа, играещи в нашите отбори и гостите, които ще дойдат допълнително за участие в Международния турнир. В него освен при майсторите при мъжете и жените ще има и състезания в 4 групи ветерани - от 30 до 39 г., 40 до 49 г., 50 до 59 г. и над 60 год., което предвещава още много интересни битки около правоъгълните маси.

 

 Естествено курортният комплекс се е постарал да осигури не само прекрасните купи и медали за призьорите, но и атрактивни подаръци. Наградният фонд на проявата осигуряват фирмите «Акватек» и «Дъга-Апостол».  Като прибавим към това и отличните условия за игра и настаняване, както и организационните умения на екипа на организаторите от спортен клуб "Дама купа", празникът на българския тенис на маса се очаква да бъде пълен.




Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов