Полицията в Бургас издирва и Малкия Киряз за купуване на гласове

Снощи при акция бяха задържани Николай мечков и Петър Биберов - Кюфтето

Още един криминално проявен от Бургас, известен като Малкия Киряз е обявен за издирване. Той е третият от бандата на Петър Биберов-Кюфтето и Николай Мечков - Мечката, които снощи около 19,00 часа бяха задържани в морския град за купуване на гласове. По непотвърдена информация Малкия Киряз е обещал сам да се предаде.
Полицията е следила групата от седмица. Събрани са достатъчно доказателства, че се готви купуване на гласове. Предполага се, че двамата задържани са от така наречените хилядници. Полицията ги е хванала със списъците минути преди да раздадат парите на хората от по-ниското ниво на схемата, които да плащат на избирателите. Ясна е и партията, за която са работили. Окръжна прокуратура ще реши днес дали да увеличи мярката за задържане на 72 часа, написа бургаснюз. Мечков и Биберов са с полицейско задържане от 24 часа.
Снощи е задържан и още един купувач на гласове, от созополското село Росен. Това е Тихомир Георгиев по прякор Джейса. Той е бил задържан в центъра на селото. В къщата на Тихомир бил намерен списък с избиратели. В момента полицията разпитва местни жители.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)