Пламен Димов и Левски се разделят

Спорт

04-10-2014, 17:07

Автор:

burgasutre.bg

Всичко от Автора

През лятото не го пуснаха да си ходи, призна пред SL бащата на футболиста Диян Петков

Левски ще се раздели с Пламен Димов през зимата. Защитникът и ръководството на Левски вече са постигнали споразумение за това, пише „Тема спорт“ 23-годишният бранител пристигна на „Герена“ в началото на 2013-а година.
Той бе взет в състава по настояване на бившия наставник Илиан Илиев, а трансферната сума за откупуването му от Черноморец бе около 350 хиляди лева. Бургаският клуб още не си е получил всички пари от сините и уведоми УЕФА, че чака 160 хиляди лева по сделката. 23-годишният Димов така и не успя да се утвърди в основния състав на Левски и почти винаги е резерва.. В първия си полусезон на „Герена“ той записа само 46-минути. През миналата кампания бе ползван общо 20 пъти и успя да реализира едно попадение -17 мача с гол в А група и още три срещи за Купата на България.
През настоящото първенство той е бил на терена едва 6 минути -влезе като резерва в края на двубоя с Локо Сф (1:0) на „Герена“. Игра и 90 минути за купата срещу Спартак Варна (7:1).
Spofrtonline.bg потърси за коментар бащата на Пламен Димов- Диан Петков, който в момента е помощник треньор на столичния Локомотив, където направи кариера и като футболист, а преди това в Черноморец, Нефтохимик и Локо Пд.
„Истината е, че Пламен искаше да напусне Левски през лятото, но не го пуснаха. Нормално е като не играе да иска промяна. Все пак е на 23 години и още застояване на пейката може да го довърши за футбола. С мен нищо не е споделял в последно време. Има си мениджър, който движи делата му. Не им се бъркам, но като всеки баща искам детето ми да успее. Дано!!“, лаконичен беше Диан Петков пред SL



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов