Избират кмет на Млада Загора

Както всяка година на празника си, за един ден Стара Загора ще има кмет ученик

За 18-ти път в навечерието на Деня на Стара Загора – 5 октомври, ще се проведат избори за Кмет на млада Загора, съобщиха от пресцентъра на общината.

От 20 септември до 2 октомври е в ход кампанията за избор на Кмет на Млада Загора и сформиране на Младежки общински съвет - Стара Загора 2014 – 2015 година.

Тази година дискусията е на тема „Стара Загора – младежки поглед към бъдещето”. Кандидатите трябва да заложат на излагане на идеи, свързани с темата, развитие и защита на инициативи.

Възможности за съвместна работа между местната власт и Младежки общински съвет, партньорски организации, младежки неправителствени организации – общи теми и инициативи.

Жури, съставено от млади хора, активно участващи в обществения живот ще оценява кандидатите по предварително зададени критерии.

В надпреварата може да участва всеки ученик на възраст от 15 до 19 години. Кандидатите трябва да са номинирани и избрани от съответното училище. Изборът е на 3 октомври от 19.30 часа в залата на ЦНКИ - Младежки дом в навечерието на Празника на града.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов