Строителният предприемач и дарител Игнат Канев се срещна с президента Росен Плевнелиев

Канев дари над 2 милиона лева за изграждане на многофункционален център към Русенския университет

Кметът Пламен Стоилов прие строителният магнат с русенски корени Игнат Канев, който от години живее в Канада. Предприемачът изрази задоволство от поканата на русенския градоначалник и му подари топки за голф и фирмена шапка за риболов. Кметът от своя страна връчи пластика на лъв на г-н Канев, който само след няколко дни, на 6 октомври, ще отпразнува своя рожден ден и ще открие Културен дом в центъра на родното си село Горно Абланово.
Президентът Росен Плевнелиев също се срещна с Игнат Канев минути преди да отпътува от Русе, „Това, което правите за България е много“, обърна се Росен Плевнелиев към господин Канев.
Строителният магнат изрази задоволството си от центъра на града, който по думите му става все по-хубав и обеща да посети новият Екомузей открит преди три дена в града.
„Ако ме питате днес, никога не бих емигрирал. Това е присадено дърво, на 25 години да отидеш в държава, в която не знаеш език и нямаш близки, е много трудно. Но днес нещата са различни. На 26 април в Канада празнуваме Ден на България, построих най-голямата наша църква извън България и съм намерил работа на над 700 българи в Канада“, разказа Игнат Канев.
„Вие сте пример за успяващ българин. Добре е младите хора да се срещат с Вас и да черпят от Вашия опит и ентусиазъм. Радвам се, че Русе има благодетели като Вас“, заяви в края на срещата кметът Пламен Стоилов.    



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)