Откриване на Литературния Фестивал Русе 2014

Нова тема „Филмиране на лирика”

Днес от 11:00 часа в Регионална библиотека "Любен Каравелов" ще се състои тържественото откриване на Литературния фестивал Русе 2014.

Фестивалът ще започне с откриването на изложбата “Liberatura - друго измерение на литературата” в Регионална библиотека "Любен Каравелов".
Фестивалната програма за деня ще продължи в Дом Канети (ул. Славянска 12) от 18:00 часа с литературно четене на чешкия автор Марек Шинделка. Той ще представи откъси от своя текст „Performance starts”.

Литературният фестивал Русе 2014 се провежда за седми пореден път в град Русе и отново предлага иновативни творби и вълнуващи гости от Австрия, Италия, Чехия, Полша, Унгария, Германия и България. Литературният фестивал ще събере различни личности, перспективи и формати и ще представи текстове, които приканват участници и посетители за дискусия и обмен. За първи път фестивалът в Русе предвижда една нова тема – „Филмиране на лирика”- чиято същност ще бъде разгледана в рамките на филмови прожекции и уъркшоп. В рамките на тазгодишния фестивал ще се проведат събития във Велико Търново и София.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов